Friday, April 15, 2011

White Hinterland

Tänkte uppdatera dig om hur det går med modevisningen som ska vara den 18-19 maj 2011. Allra först så ska jag förklara hur allt har gått till från start från min vy.

MODEVISNINGSKOMMITTÈN
När jag, alla andra i klassen och i parallell kom att bli treor på gymnasiet så var det dags för att utse modevisningskommittén som ska innehålla 5 personer varav en sekreterar och en ordförare, lite som ett klassråd man hade i slutet av 7an. 
     De tjejer (eftersom det endast är tjejer som läser textil&design i 3an) som var intresserade av att få vara med i kommittén skrevs ner på tavlan så att alla visste om vilka som man kunde ge sin röst till. Därav att det skulle vara 2 tjejer från parallell och 2 i min klass och den 5e fick bli den med flest röster. 
     Det var inte svårt att utse 2 från parallell klassen eftersom det endast fanns 2 som ville, Jossan och Louise, men när det kom till klassen jag går i var det närmare 7 som ivrigt var intresserade.
Med en röstning utsågs Henny, Safiye också jag och därefter skulle vi hålla i ett första möte.

1A MÖTET
Jag hade en aning om att alla var lika på att få bli ordförande som jag och vi satt säkert i en kvart och fråga vem som skulle bli det. Glad som jag var blev det mig, lite som att drömmen man har för att nå en annan dröm besannades. 
     Men det är såklart det kändes tufft att utses till ordförande för känslan kryper i en om att det säkert var fler som ville det med. Sen utsågs Louise till sekreterare, men jag undrar hur mycket vi har antecknat efter våra möten då det inte riktigt känns som vi för bokföring för något som inte riktigt då hade kommit så långt i processen.

TEMA
Det var en idé att ha ett passande tema till elevernas kreationer eftersom det är trist att just våran skola inte syr efter något specifikt tema utan man kan göra precis som man vill. Det är också positivt, men det kan man ju ändå göra under ett tema fast det skalas ner. På det sättet hade man ju lärt sig mer hur det är att sy till en kollektion av mörka plagg eller regnbågens färger som exempel då. Och alla elever hade fått vara delaktiga i det. 
Av det man har fått höra av andra studenter på likande linjer så verkar det som flera blir mer delaktiga i alla håll och kanter.
     Av en ganska konstig anledning kom vi fram till endast 2 alternativ efter en del om och men. Det är ganska blandade åsikter om exakt allt och givetvis en svår sak som aldrig alla blir riktigt nöjda med. Men de var antingen ett djungeltema då dekorationerna hade spelat rollen och känslan av att få sitta i en djungel där kläderna visas i, då menar vi en tropisk djungel, och känslan av att misslyckas totalt och göra det mer än snyggt så det helt enkelt går över till en slags teater satt på allas läppar i kommittén. Det andra alternativet var att man bygger upp aulan som en garderob som man sitter i och att det visas kläder på modeller som kommer gående ut från 2 gigantiska garderobsdörrar
     "Fashion in the jungle" och "Walk in closet" stod på den vita tavlan i ett av klassrummen där alla treor hade samlats för att rösta. Men röstningen var inte direkt uttänkt och det var nog där allt blev lite omedventande konstigt förrän vi insåg att faktiskt "Fashion in the jungle" hade vunnit. 

STARTA IGÅNG
Efter att ha samlat ihop alla och börjat fundera på vad för dekorationer man ska ha och så att det blir professionellt och att chansen till att det inte ser ut på ett "barnsligt" sätt inte kom i närheten hade vi ideér men det höll inte riktigt ut hela vägen.
   "Ska vi ha linor hängandes med apor" eller "Vi dekorerar catwalken med högt strågräs" var det som vi satt och diskuterade i veckor. Även musiken skulle anpassas till temat eftersom man ska ha den här stämningen av att det är mode i en djungel. Känslan av att tjejerna inte riktigt var taggade fanns där under ytan hela tiden och efter andra praktikperioden vi haft var det som att ytan sprack och att åsikterna verkligen kom fram. "Det känns inte rätt" och "Walk in closet hade passat oss bättre" var det man hörde och med ett försök på att få alla nöjda och taggade på vad det vi skulle komma överens om var svår att hålla. Jag tänkte för mig själv "Vad var det jag sa" som andra också tänkte då vi äntligen kom fram till ett bra beslut som fick många leende och en väldigt positivitet av energi på köpet. Det är ju trotts allt vi 5 som ska se till att det blir en rejäl show och det var bäst att få alla inkluderat migsjälv på 100% positivitet.
    Det var som att man insåg att det är julafton och att tomten ska komma när man hade kommit överens om temabyte!

PLANERING
Efter temabytet var det som att någon hade tryckt på play på en skiva som hade stått i en musikspelare i åratal. Alla delade med sig av den glada energi och det var lättare att få fler att vara på med att planera dekorationen, musiken, frisyrer, smink, ljus och resten av uppsättningen. Man fick faktiskt saker gjorda. Och nu är snart dekorationerna så gott som klara.

NU
Just nu har vi planerat in datum, dekorationer, smink och börjat tänka på: musik, ljus, catwalk- gångväg, frisyrer, manus, presentatörer m.m

Vi har vid sidan om även en modevisning i Lund på gång som är innan skolans och den har satts i fokus nu innan påsklovet. 

Mer kommer. Au revoir!

No comments: